top of page
Ara
Lys Psikolojik Hazırlık Bu evre Ygs’nin bitimiyle başlar. Bu evrenin ana teması psikolojidir. Ygs iyi veya kötü geçsin bu evrenin en kazançlı kişileri, ygs etkisini bir an önce üstünden atan ve çalışmaya minumum zaman kaybıyla başlayan kişilerdir.
Zira Lys konuları daha ağır olmakla birlikte, çalışma süreci ortalama 90-100 gün arasındadır.
Sınav kötü geçerse üzülmeyin veya iyi geçerse sevinmeyin demiyorum. 1 gün üzülün 100 gün çalışın. Herşey falan bitmedi arkadaşlar. Susturun o beyninizdeki sesleri ve bir an önce çalışmaya başlayın.
Lys Planlama Programlama Bu evrenin ana teması plan ve programlamadır. İlk yapmanız gereken eksiklerinizi belirlemek olmalı. Hangi konuları tekrar etmen gerekiyor, hangi konuları sıfırdan çalışacaksın al eline bir kağıt ve yazmaya başla.
Burda özgüveni hızlıca toplamak ve hızlıca Lys’yi geliştirmek için yapılması gereken tekrar edilmesi gereken konuları minumum zamanda ama maksimum verimde yapmaktır. Yani hızlıca bitircem diye tekrarı yarım yamalak yapmaktan bahsetmiyorum. Mümkün olan en kısa zamanda ama en güzel şekilde tekrarla bitireceğin konuları hallet.
Ders çalışma programı hazırlama bir sistemin olmazsa olmazıdır.
Lys Konuları Belirleme ve Konu Çalışma Tekrar ederek hallettiğin her konuyla birlikte üzerinden bir yükü artmış olacaksın. İyi bir programlada bu evreye gelene kadar maksimum 30 gün geçmiş olmalı.Tabi ki tekrar yapman gereken konu çoksa bu süreyi geçebilir ama optimal şartlara göre konuşuyorum.
Bu evrede ağır ve genellikle yeni görülen, sıfır olunan konuların halledilmesi var. Doğal olarak daha yavaş olacaktır. Ama bu konular genel olarak Lys sorularının çoğunu oluşturduğundan en etkili geçirilmesi gereken evre bu olmalıdır.
Mesela; Organik Kimya son sınıf konusu olduğundan genel olarak eksiktir. Lys’deki 30 kimya sorusunun yarıya yakını Organik Kimyadan çıkar. Başka bir örnek Limit-Türev-İntegral. 50 Lys Matematik sorusunun yaklaşık 15’i bu üçlüden gelir. O yüzden bu evreyi ayrı bir güzel geçirmelisiniz.
Bu evrenin sonunda artık konularınız bitmiş olur.
Lys Konu Testleri ve Konu Soruları Çözme Bu evre kondüsyon evresidir. Artık sahaya çıkma zamanınız geldi gençler. Konular bitmeye yakınlaştığında hemen koşun ve branş denemesi kitapları alın. Kitap almak heralde bu süreçlerde bizi en çok mutlu eden şey.
Branş denemesi kitabı derken bu tip kitaplardan bahsediyorum.
Konularını bitirdiğiniz branşta hiç beklemeden branş denemelerine başlayın. Henüz ham olduğunuz için çözümlü branş denemeleri daha faydalı olacaktır. Mümkün olduğunca her branştan günlük bir adet deneme bitirmeye çalışın. Zamanınız yetiyorsa bu sayıyı artırın.
Bu evrede sadece deneme mi çözüyoruz? Hayır tabiki. Bir yandan da soru bankalarına devam ediyoruz. İsteğe bağlı ‘X Adımda Lys‘ tarzı kitaplar da çözülebilir.
Evrenin sonunda hedef: konuların iyice pekiştirilmesi, genel denemelere hazır hale gelmek ve kondüsyon kazanmış olmak. Artık daha hızlı, daha fazla net yapıyor, daha rahatlamış olacaksınız.
Lys Denemeler Denemeler Bu evre artık son darbeyi vurma evresi. Seri genel denemelere geçeceksiniz. Tabi bu denemeleri branş denemesi gibi ayrı ayrı zamanlarda değil de, hepsini ardı ardına ve süre tutarak, okullarda veya kurslarda yapılan denemeler gibi yapmalısınız.
Mümkün olduğu taktirde günde 2 genel deneme çözmeye çalışın. Biri sabah biri öğleden sonra yaparsanız daha etkili olur.
Tabi bu genel denemeler içerisinde geçmiş yılların sınavları da olmalı. Geçmiş yılların sınavlarını sınav kitapçığı halinde düzenleyen yayınlar mevcut. Onları edinin ve en geç sınava 2 hafta kala çözmeye başlayın.
Bu evrede isteğe ve ihtiyaca bağlı soru bankaları ve branş denemeleri de kombin edilebilir.Evrenin en sonunda yani sınava 3 gün civarında kaldığında tüm konuların bir genel tekrarını yapmalısınız.
Lys’de Ygs’ye göre daha çok ezber vardır. Özellikle sözel branşlarda (Edebiyat, biyoloji, tarih, coğrafya, felsefe) bilgi sorularını kaçırmamak için son tekrarı mutlaka yapmalısınız.
Bu dediklerimi yaptığınız sürece sınava gönül rahatlığıyla girebilirsiniz. Bu yöntemler birçok kişi tarafından uygulanmış ve başarıyla sonuçlanmıştır. Tabi doğru uygulanıldığı sürece.
Bazı evreleri kaçırmanız ya da yanlış yapmanız işin bittiği anlamına gelmez. Son bir hafta dahi olayların farkına varırsanız o kalan bir haftayı mükemmel geçirmeye bakın.
Sınav Başarılarında İşi Uzmanından Destek Almak İçin Bizimle İletişim Kurabilirsiniz
bottom of page
Kommentarer