top of page
Yazarın fotoğrafıOkan Bal

Mutlu Ailelerin 5 Özelliği

Güçlü ve mutlu ailelerin bazı ortak özellikleri paylaştıkları görüldü. Eğer siz de çocuklarınızla beraber mutlu bir aile hayatı yakalamak istiyorsanız, aşağıdaki 5 mutluluk verici alışkanlığı hayatınıza dâhil edin.

Bağlılık Psikolojinin kurucularından Alfred Adler’e göre insanların temel ihtiyaçlarından biri ait olma hissidir. Bu ihtiyaç ilk olarak güçlü bir bağlılık hissi yaratan aile içinde giderilir. Birbirine bağlı ve güvenen bir aile hayatı huzuru ve güven duygusunu beraberinde getirecektir. Böyle bir aile şartlar ne olursa olsun birlikte durur. Aile üyeleri arasında karşılıklı sevgi vardır ve her biri birbirine büyük önem gösterir.

Kutlama Mutlu aileler kutlamaları beraber yapar. Bunun için yıldönümlerini beklemezler. Herhangi bir üyenin gösterdiği çaba mutlaka takdir edilir ve başarılar beraber kutlanarak anlamlandırılır.

İletişim Mutlu aileler birbirlerine karşı her zaman dikkatlidir. Birbirleriyle konuşurken tamamen karşıdakine odaklanırlar. Günlük yaşantılarından, kişisel düşüncelerine kadar her türlü konuyu aile içinde rahatlıkla konuşurlar. Farklı fikirlere her zaman açıktırlar ve birbirlerine her zaman saygı gösterirler. Böyle bir ailede yetişen çocuklar kendini ifade etme konusunda başarılı yetişkinler olurlar.

Önem Verme Mutlu bir ailenin üyeleri her zaman birbirini önemser ve bunu gösterir. Etkileşime geçtiklerinde olumlu ve yapıcıdırlar. Böyle bir ailenin üyeleri, birbirlerine olan sevgilerini değişik sözlerle veya hareketlerle tekrar tekrar sergilerler. Beraber vakit geçirmek zorunda oldukları için değil, beraber olmaktan hoşlandıkları için sürekli bir arada olurlar.

Sarılmak İnsanların okşanmaya, sarılmaya ihtiyaçları vardır. Büyük kucaklaşmalar ve sevgi dolu okşamalar mutlu ailelerin sözsüz iletişim yöntemidir. Birbirlerine olan sıcaklıklarını fiziksel olarak göstermekten kaçınmazlar. Sorunlarınızın Daha Sağlıklı Çözümü Adına Profesyonel Danışmanlık Hizmeti (Yüz-yüze veya Online Randevu) Alabilirsiniz.

psikolojik-danisma-ogrenci-danismanligi-randevual1-gaziantep
0 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Opmerkingen


bottom of page