top of page
Ara
21.haftada bebeğiniz
Bu dönemde bebeğin ortalama olarak kilosu hesaplanabilir bunun için bacak kemiği ile göbek ölçüsü alınarak yapılabilmektedir. Bu dönemde bebeğin boyu 24-27cm civarında seyrederken kilosu ise 330-400gr arasında bulunmaktadır.
Bu dönemde bebek dış ortamdan gelen sesleri rahat bir şekilde duyar bebeğiniz ile konuşmayı ihmal etmeyin o bunu anlar onunla konuşun sevginizi ve ona değer verdiğinizi hissettirin bebeğinizde size yanıt olarak hareket edecektir ve bunun yanında ise bebeğinize sakin huzur ve mutluluk veren müzikleri ara,ara dinletin. Rahat mutlu ve huzurlu olarak hamilelik dönemini sona erdiren kadınların bebekleri daha sakin ve uyumlu bir bebek olmaktadır.
Bebeğin gelişmesi yönünden amniyon mayi sıvısının önemi çok büyüktür bununla birlikte amniyon mayi sıvısının bir görevi de tampon yapmaktır bebek anne karnında olmasına ve sıvı içinde olmasına rağmen istediği bütün hareketleri çok rahat bir şekilde yapabilmektedir. Bu dönemde artık bebeğiniz tam boy ölçüsü olarak ultrasonografiye sığmamakta ve kol ve bacaklarda ki uzama gelişimi sürmektedir.
Amniyotik sıvısı öneminden bahsettik bir diğer özelliği ise amniyotik sıvı sayesinde yutma ve boşaltım işlevlerinin bir nevi provasını yapmaktadır bunun için anne adaylarının sıvı tüketimlerinin önemi büyüktür günlük 1,5-2 litre sıvı almaları gereklidir.
Bu dönemde anne adayının karnı büyüdüğü için yatış pozisyonları da önem kazanır sırt üstü ve yüz üstü yatmak tavsiye edilmez. Özellikle sol yan pozisyonda anne adayının yatması tavsiye edilir bunun sebebi ise bu pozisyonda yatarken bebeğe giden kan akışının artamasıdır.
21 Haftalık Gebelikte Bebek Hareketleri
En çok merak edilen sorulardan biri de: 21 haftalık gebelikte bebek hareketleri nasıl hissedilir? Gebeliğin 20.haftasından itibaren artık bebeğinin hareketlerini hissedebilirsin. Bu ilk hareketler çoğu kadın için rahatlama ve eğlence kaynağıdır. Onun tekme ve yumruk attığını, kıpırdadığını, hıçkırdığını, takla attığını 20-21.haftalardan itibaren hissedebilirsin.
Fakat hamileliğin bu aşamasında bebeğin hareketlerini bir gün hissedip bir gün hissetmemek de normaldir. Bunun için endişe etmene gerek yoktur. Fetüs hareketleri 28.haftadan itibaren daha istikrarlı olur. İşte o zaman hareketleri günlük olarak takip edip, durumunu kollamak akıllıca olacaktır.
Son Yazılar
Hepsini GörGebelikte 34.haftada anne adayı Gebelikte 34. Haftada artık doğum zamanı iyice yaklaşmış anne adaylarımız ve baba adaylarımızda heyecan...
10
25. Hafta Bebeğinizin durumuGebeliğin 25.haftasında artık bebeğin kalp atışlar net bir şekilde duyulmaya başlanır. Bebeğin cinsiyeti...
10
12.Hafta Gebelik Şikayetleri Nelerdir? 1. Baş Ağrısı 12 haftalık gebelikte baş ağrısı normaldir. Bunun sebebi artan kan üretimidir. Kan...
10
bottom of page
Comments